e
Banner

Etiketler: mete tırman



Kombine taşımacılık ete kemiğe bürünecek


Yayın: 05-10-2012

Konsped Genel Müdürü Mete Tırman demiryolunun geleceğinden umutlu: Kombine taşımacılık ete kemiğe bürünecek





Türkiye’nin geleceği demiryolu taşımacılığından geçiyor



Özellikle demiryolu taşımacılığına uzun yıllarını harcamış biri olarak, gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim tek gerçek, Türkiye’nin geleceğinin demiryolu taşımacılığından geçtiğinin halen değişmediğidir. Bir başka deyişle, harcanan 27 yıla rağmen umudumu yitirmedim. Veya daha doğru bir yaklaşımla umudumuzu yitirmeyelim…”





Lojistik sektörü ‘şiddetli depremin’ faturasını ödüyor



Fiyat odaklı keskin rekabetin lojistik sektörünü artık sürdürülemez bir noktaya taşıdığını söyleyen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, tabanı kaynayan sektörde depremin şiddetinin de arttığına dikkat çekiyor. 2012’nin bu açıdan bir önceki yılı arattığını ve kâr marjlarının neredeyse dibe vurduğunu kaydeden Tırman, her yıl ölçeğini büyütmesi beklenen demiryolu taşımalarında da tablonun tersine döndüğünü vurguluyor. Tırman, demiryolunda geciken yapısal dönüşümün de sektöre kan kaybettirdiği görüşünde.




Demiryolu kanununu sektör nasıl değerlendiryor?



Demiryolu taşımacılık sektörünün uzun süredir beklediği Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanun yürürlüğe girdi. Özel sektörün önünü açacak ve uluslararası rekabette Türkiye’ye ivme kazandıracak olan kanunun yeni bir dönemin kapılarını açacağını belirten sektör temsilcileri, ilk adım atıldı, sıra pratikte diyor.




Tedarik zincirinde 7 yeni trend!



BMY Events tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Lojistik Yatırımları Konferansı, 27 Kasım’da BY Otell İstanbul’da yapıldı. Kamu ve özel sektör temsilcileri ile sanayi üreticilerini aynı platformda buluşturan konferansta, lojistik sektöründeki yatırımlar, yeni düzenlemeler ve projeler, 2023 hedefleri ve tedarik zinciri süreçlerindeki yeni trendler masaya yatırıldı.  
 




2014’E GİRERKEN DÜNDEN BUGÜNE NE DEĞİŞTİ?


Yayın: 18-01-2014
Kategori: Demiryolu

Mete Tırman – Konsped Genel Müdürü




Mete Tırman: Rüyadan karabasana…


Yayın: 15-04-2015
Kategori: Demiryolu

Mete Tırman / Konsped Genel Müdürü 




Lojistik sektörü Bakan Yıldırım’dan ne bekliyor?



Binali Yıldırım, 12 yıl kesintisiz görev yaptığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yeniden getirildi. 12 yılla bu görevi en uzun süre yapan isim olan Yıldırım, yaptığı ilk açıklamada “Şimdi ‘nerede kalmıştık’ diyerek yola devam edeceğiz” dedi. Lojistik sektörü temsilcileri de Yıldırım’ın yeniden Bakan seçilmesini memnuniyetle karşıladı.
 




Mete Tırman: Lojistik üs hedefine demiryoluyla ulaşabiliriz


Yayın: 19-01-2016
Kategori: Demiryolu

Türkiye’nin güçlü bir demiryolu ağı oluşturmadan, tek başına karayoluyla lojistik üs hedefine ulaşımayacağının altını çizen Konsped Genel Müdürü Mete Tırman, “Türkiye, demiryolu taşımacılığında bugün olması gereken noktanın çok gerisinde. Bu geçikmenin aşılabilmesi için tüm kaynakların yük  taşımacılığına kaydırılması gerekiyor” diyor. Tırman, ayrıca demiryolu bağlantılı kombine taşımacılık sisteminin geliştirilmesi için teşvik sisteminin de ete kemiğe büründürülmesi gerektiğini vurguluyor. 




2. YILIN LOJİSTİKTE BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleştirildi. www.lojistikhatti.com üzerinden gerçekleştirilen oylama sonuçlarına göre ve UTA Lojistik Dergisi tarafından belirlenen özel ödül kategorileri kapsamında verilen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri lojistik sektörünün önemli isimlerini bir araya getirdi. 14 Kategoride verilen ödüller gecede sahiplerini buldu.